Blog

Een interieuradvies dat als gegoten zit

9055F40D-AA9A-4496-9048-26820555CF74.JPG

Samen met interieurontwerper Anneke Op ‘t Hoog schreef ik het volgende blog over het hergebruiken van bestaande meubels in een nieuw interieur.

EEN INTERIEURADVIES DAT ALS GEGOTEN ZIT

Vandaag fietste ik in het heerlijke ochtendzonnetje naar de studio. En onderweg zag ik iemand lopen, heerlijk zonder jas. Hoe fijn dat dat weer kan!

Deze dame liep helemaal verzorgd in haar jurkje, klaar om de dag te beginnen. Met een riem om haar taille. Maar dan net op de verkeerde plek. Zat deze een 10 centimeter hoger, had het haar slanke taille geaccentueerd. En dat vind ik dan toch zo jammer. Die kleine details die het net kunnen maken, maar haar nu tekort deden.

Het deed me denken aan mijn werk als interieurontwerper en wat ik nou zo leuk vind aan een perfect passend interieur ontwerpen. Tijdens een kennismaking vraag ik dan ook de hemd van je lijf. Ik wil alles van je weten! Wat je graag doet, hoe je dagelijkse dag eruit ziet en welke dingen in huis je nu zo storen. Heb je gezinsfoto’s aan de muur hangen, heb je misschien een kat rondlopen? Ik kijk naar alle details, om te zorgen dat deze helemaal tot hun recht kunnen komen. Het perfecte riempje in je taille. Op de goede plek.Zo mag je lievelingsstoel ook blijven. De stoel die je als student meenam van huis en nu geen afscheid meer van wil nemen. Het erfstuk dat nog van je oma was. Of de designklassieker die je wist te bemachtigen. Door ‘m opnieuw te stofferen zorgen we dat ie perfect past in je nieuwe interieur.

Het opnieuw stofferen van je lievelingsstoel is niet alleen een mooie manier om hem helemaal af te kunnen stemmen op je interieur, het is natuurlijk ook nog eens een duurzame keuze. Want al is de vulling helemaal vergaan en de stof ouderwets en versleten, hoeft de stoel nog niet naar het grofvuil! Vind je het model mooi en is het frame nog in goede staat? Met nieuwe vulling en mooie, nieuwe stof is het meubel weer als nieuw en gaat het weer jaren mee.

Een meubel opnieuw laten stofferen is een duurzame keuze, maar de textielindustrie heeft grote, negatieve impact op het milieu. Dus ook de productie van meubelstoffen. Gelukkig kun je ook voor duurzame alternatieven kiezen. Zoals linnen en hennep; voor de teelt van vlas (voor linnen) en hennep zijn namelijk veel minder bestrijdingsmiddelen nodig dan voor bijvoorbeeld katoen. Of je kiest voor een stof van gerecyclede vezels. Bijvoorbeeld een gerecyclede wol. Deze stoffen zijn beschikbaar in eindeloos veel prachtige kleuren. Gerecycled is dus absoluut niet grijs en saai!

Door je oude stoel opnieuw te laten stofferen, zorg je al voor minder impact op het milieu. Doe je dat ook nog eens met een duurzame meubelstof, dan ben je dus dubbel duurzaam bezig!