Studio Fijnstof - meubelstoffeerder Utrecht

Stoffen

Studio Fijnstof meubelstoffen

Stoffen

De productie van textiel heeft grote impact op het milieu. Daarom streef ik ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van stoffen die zodanig geproduceerd zijn dat de milieubelasting zo minimaal mogelijk is.

Voorbeelden hiervan zijn stoffen van ecologisch verantwoord geteelde gewassen, zoals linnen (vlas) en hennep. Voor de teelt van vlas en hennep zijn veel minder bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig dan voor bijvoorbeeld de katoenteelt. Linnen en hennep zijn sterke weefsels die zich goed lenen voor het gebruik als meubelstof.

Naast ecologisch verantwoord geteelde stoffen, zijn er ook diverse ontwikkelingen rondom het recyclen van stoffen gaande. Voorbeelden hiervan zijn de collecties Leaf Recycled van Kirby Design en Re-wool van Kvadrat - die beide bestaan uit gerecyclede wol - en de stoffen die geproduceerd worden door Enschede Textielstad.

In de studio kunt u diverse stalenboeken komen bekijken; u kunt ook stalenboeken lenen om thuis op uw gemak te bekijken. Daarnaast is ook mogelijk om stoffen te bestellen voor eigen projecten.